Kenapa Jutawan Gaharu

Ramai yang telah mengetahui betapa mahalnya harga gaharu. Sedikit yang nekad memulakan langkah menanam pokok karas. Bagaimana rupa dan bentuk pokok karas, kaedah penanaman dan pembajaan, spesis terbaik untuk ditanam dengan iklim panas lembab di Malaysia, teknik suntikan dan kebenaran kejayaan inokulan lalu akhirnya saiz pasaran gaharu itu sendiri yang membenak di fikiran. Sebolehnya persoalan itu cuba dirungkaikan disini. Pepatah melayu ada menyebut kalau tidak dipecahkan ruyung mana kan dapat sagunya. Saya yakin kalau tidak ditanam karas mana kan dapat gaharunya.Tak dapat tanam 1o ooo pokok karas, tanam 1ooo pokok pun Alhamdulillah, Saya percaya Something is better than nothing.
Friday, 31 August 2012

Tawaran Harga IGB 711 - HARGA RATA

Alhamdulillah. Tawaran Ramadhan telah berakhir dengan jayanya. Banyak tempahan telah selamat di hantar ke Seluruh Semenanjung Malaysia, Sabah, Sarawak juga Kalimantan Indonesia sepanjang bulan Ramadhan. Dalam kesibukan menjalani ibadah puasa, inokulasi terus dibuat demi ekonomi ummah.

Terima kasih atas semua tempahan yang diterima. Terkadang saya mengambil cuti bagi memenuhi tempahan yang perlu dihantar seberapa segera. Semuanya sebagai tanda penghargaan saya atas sokongan dan dokongan para pelanggan budiman.

Harga yang ditawarkan sempena Ramadhan adalah harga tawaran terendah di tahun 2012.

Saya begitu memahami betapa harga barangan yang semakin melangit tinggi ditambah dengan kos sara hidup yang semakin mendesak menyebabkan kuasa beli semakin menurun. Justeru itu saya menawarkan HARGA RATA   bagi seluruh Semenanjung Malaysia, Sabah, Sarawak, Brunei dan Indonesia. Saya merasakan cukuplah dengan keuntungan yang sedikit saya perolehi asalkan dapat sedikit membantu ekonomi ummah melalui inokulasi pohon gaharu yang dibuat. Semoga pelaburan yang dibuat dengan redhaNya.

Bagi terus memenuhi permintaan terhadap Inokulan Gaharu Biotech, saya menawarkan tawaran harga berikut:-

Harga biasa RM350.00

Harga promosi adalah RM250.00 seliter.

1- 2 liter           @ RM250.00 perliter
3 - 5 liter.          @ RM230.00 perliter
6 - 9 liter           @ RM220.00 perliter
10 - 21 liter       @ RM210.00 perliter
22 - 49 liter        @ RM180.00 perliter
50 - 99 liter        @ RM150.00 perliter
100 liter ke atas @ RM120.00 perliter

Dapatkan segera IGB 711.

Published with Blogger-droid v2.0.6

8 comments:

 1. mahal sgt ni..tak berbaloi nanti..hasil belom tentu boleh dpt, 99.99%..sy kurang yakin n product tuan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuan seolahnya punya produk inokulan sendiri dan punya rasa kurang senang dengan harga rendah yang ditawarkan...

   Betul ker..

   Delete
 2. Sudilah kira nya tuan berlawan harga dgn sy n bersaing dgn sy..sy yakin n pasti..produk sy lebih bermutu n berkualiti dari produk tuan..tawaran istimewa rm150 seliter..termasuk kos penghantaran semenanjung, sabah n sarawak, n luas melaysia

  ReplyDelete
 3. Maaf...pelawaan tuan terlalu kebudak2an. Hidup ini bukan untuk berlawan sesama... Saya tidak berminat...

  ReplyDelete
 4. Orang melayu biasa la, ada saja yg dengki

  ReplyDelete
 5. Satu pokok berumur 3 tahun berapa anggaran liter inokulan diperlukan?dan berapa harga pasaran bagi sepokok berumur 5 tahun?

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete