Kenapa Jutawan Gaharu

Ramai yang telah mengetahui betapa mahalnya harga gaharu. Sedikit yang nekad memulakan langkah menanam pokok karas. Bagaimana rupa dan bentuk pokok karas, kaedah penanaman dan pembajaan, spesis terbaik untuk ditanam dengan iklim panas lembab di Malaysia, teknik suntikan dan kebenaran kejayaan inokulan lalu akhirnya saiz pasaran gaharu itu sendiri yang membenak di fikiran. Sebolehnya persoalan itu cuba dirungkaikan disini. Pepatah melayu ada menyebut kalau tidak dipecahkan ruyung mana kan dapat sagunya. Saya yakin kalau tidak ditanam karas mana kan dapat gaharunya.Tak dapat tanam 1o ooo pokok karas, tanam 1ooo pokok pun Alhamdulillah, Saya percaya Something is better than nothing.
Monday, 11 July 2016

Makluman Awal Taklimat GaharuKoperasi Pengusaha Gaharu Pahang Berhad (Dalam Penubuhan) merancang untuk mengadakan 2 Taklimat Gaharu Iaitu di Temerloh, Pahang dan Kuantan, Pahang. Ianya dijangka akan diadakan dalam bulan Julai 2016. Tarikh yang tepat akan dimaklumkan kemudian setelah mendapat pengesahan tempat di lokasi tersebut.

Matlamat Taklimat Gaharu ini adalah untuk memberikan gambaran sebenar dan lebih jelas mengenai halatuju industri gaharu. 

Siapa yang MESTI hadir:-

+ Individu atau syarikat atau koperasi yang ingin mendapatkan maklumat yang lebih jelas mengenai industri gaharu dan belum menanam pokok gaharu.

+ individu yang ingin menjadi anggota Koperasi Pengusaha Gaharu Pahang Berhad.

+ Individu atau syarikat atau koperasi di luar negeri Pahang yang mahu membuat sebarang kerjasama  dengan Kopearasi Pengusaha Gaharu Pahang Berhad. 

+ Individu atau syarikat atau koperasi yang telah menanam pokok gaharu dan mahu bekerjasama untuk menginokulasi pokok gaharu mereka menggunakan Inokulan IGB. 

Taklimat Gaharu ini adalah PERCUMA


Call @ whatsapp untuk pendaftaran PERCUMA

012 3799215 - Jama 


Semoga ada manfaatnya. 

No comments:

Post a Comment