Kenapa Jutawan Gaharu

Ramai yang telah mengetahui betapa mahalnya harga gaharu. Sedikit yang nekad memulakan langkah menanam pokok karas. Bagaimana rupa dan bentuk pokok karas, kaedah penanaman dan pembajaan, spesis terbaik untuk ditanam dengan iklim panas lembab di Malaysia, teknik suntikan dan kebenaran kejayaan inokulan lalu akhirnya saiz pasaran gaharu itu sendiri yang membenak di fikiran. Sebolehnya persoalan itu cuba dirungkaikan disini. Pepatah melayu ada menyebut kalau tidak dipecahkan ruyung mana kan dapat sagunya. Saya yakin kalau tidak ditanam karas mana kan dapat gaharunya.Tak dapat tanam 1o ooo pokok karas, tanam 1ooo pokok pun Alhamdulillah, Saya percaya Something is better than nothing.
Saturday, 8 November 2014

Jom ke Pameran & Jualan Gaharu Kebangsaan 2014 di Terengganu.


Alhamdulillah. Pameran & Jualan Gaharu Kebangsaan akan diadakan pada 13 - 16 November 2014. Ianya merupakan Pameran & Jualan Gaharu terbesar di Malaysia yang akan akan dicatatkan di dalam Malaysia Guiness Books of Record. Lebih 20 syarikat besar dan aktif dalam industri gaharu di Malaysia akan berkumpul di sini. Saya merasakan inilah Pameran & Jualan Gaharu Kebangsaan yang paling meriah. Ianya adalah kesinambungan dari Seminar Kebangsaan dan Pameran Gaharu 2012 bertempat di Universiti Putra Malaysia sebelum ini. 

Terima kasih tidak terhingga kepada pihak MTIB terutamanya tuan Mohd Zamakhsyary Mustapa yang terus memberikan kepercayaan kepada IGB untuk turut serta memeriahkan Pameran & Jualan Gaharu Kebangsaan yang akan di adakan di Kuala Terengganu, Terengganu pada kali ini. 


Insya Allah jumpa kami di sana. Ada tawaran IGB yang sangat istimewa menanti anda di sana. IGB akan dijual pada harga RM20 sebotol (125ml). Semakin banyak belian harga boleh dirundingkan lagi Insya Allah. 

1 liter @ RM150
30 liter ke atas @ RM120
50 liter ke atas @ RM100

Tawaran harga ini hanya untuk tempoh 15.11.2014 hingga 16.11.2014 sahaja. Bagi penggiat gaharu yang tidak dapat hadir pada hari tersebut, tempahan boleh dibuat melalui telefon bagi tempoh tersebut sahaja. 

Hubungi saya segera sebelum stok IGB kehabisan. 

Semoga ada manfaatnya. 1 comment:

  1. aduh... lepas dah. saya tak tahu. sedangkan saya lalu hari tu.. tengok ramai sangat. ingat ke jualan / pameran lain...

    ReplyDelete